HABER

Bilkent Müzik Günleri sürüyor

20.02.2018


Paylaş:

Bilkent Müzik Günleri, Bilkent Üniversitesinin kurucusu İhsan Doğramacı anısına gerçekleştirilecek 21 Şubat konseri ile sürüyor.

Hoca Bey'e Saygı başlıklı konserde Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası'nı Işın Metin ve Barış Demirezer yönetecek. Konserin solisti Bilkent Müzik Hazırlık Lisesi öğrencisi Nilüfer Sude Güçlü. Nilüfer, 12. sınıfta keman çalışmalarını Adilhoca Aziz ile sürdürüyor. Konser programı Mozart’ın “Türk” başlıklı 5. Keman Konçertosu (La majör, KV.219) ile Çaykovski’nin Fındıkkıran Süiti'nden (Op.71a) oluşuyor.
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından düzenlenen Bilkent Müzik Günleri 28 Mart’a kadar sürecek. Sanat Direktörlüğünü Kağan Korad’ın yaptığı etkinlik, zengin repertuvarıyla klasik Batı müziğinin en önemli dallarından biri olan oda müziğine dikkat çekmeyi ve bu alanda faaliyet gösteren grupları destekleyerek müzikseverlerle buluşturmayı amaçlıyor.

Her Çarşamba Bilkent Konser Salonu'nda saat 20.00’de başlayacak konserlerin biletleri bilet.bilkent.edu.tr adresinden temin edilebilir.




Işın Metin

Konserin şefi Işın Metin müzik eğitimine İstanbul’da başladı, 1987 yılında Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne kabul edildi, seçkin sanatçılarla kompozisyon ve orkestra şefliği alanlarında çalıştı, 2001 yılında sanatta yeterlik derecesi ile mezun oldu.

Sanatçı Türkiye’de ve yurtdışında seçkin konser salonlarında dinleyiciler ile buluştu. Bilkent Senfoni (sanat yönetmeni ve şefi 2004-14), Macaristan ve Şili Ulusal Filarmoni Orkestraları, Türk Devlet Senfoni Orkestraları, İsrail Haifa, Lizbon Metropolitana, Meksika Guanajuato ve İspanya Murcia Senfoni Orkestraları ile Moskova “Novo Rossiya”, Atina, Selanik, Kiev, Lemberg, Tiran, Odessa, Dniepr, Kluj Devlet Senfoni Orkestraları, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası (kurucu danışman şef, 2001), Bilkent Gençlik, Dünya Gençlik ve Türk – Yunan Gençlik  Senfoni Orkestrası (kurucu şef, 2008-10) ile Kotorart, Bakü, Viyana ve Münih Oda Orkestraları ile çalıştı. Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli, Wroclaw Filarmoni, Bulgaristan Devlet Festival, Lisbon ESML Koroları ile Zwickau-Plauen Operası, Opera Nuovo ve Yunanistan Ulusal Operasını konser ve opera temsillerinde yönetti. Almanya Schleswig-Holstein 2011, Montenegro Kotorart 7., İKSV 29. İstanbul, SCAV 25.-30. Ankara, Mersin 9.-12., D-Marin 1., Eklisia 7. ve 9. Uluslararası Müzik Festivallerinde yer aldı, BeethovenFest Orkestra Kampusu 2014’de Bonn Beethoven Halle’de, Beethoven’in 9. Korolu Senfonisini yönetti.

Sanatçının yorumladığı geniş repertuvarda Beethoven, Brahms, Schumann ve Çaykovski gibi bestecilerin tüm senfonileri, yirminci yüzyıl eserleri ile Mahler ve Şostakovicç’in büyük eserleri dikkat çekmekte. Mahler’in 10. senfonisinin Türkiye prömiyerini sunan Metin, bestecinin ihtişamlı yapıtı 8 numaralı Binler Senfonisi’ni yöneten ilk ve tek Türk orkestra şefi. Uluslararası ve yurtdışı etkinliklerde ilk kuşaktan günümüze Türk bestecilerinin eserlerini sergilemeye önem veren sanatçı birçok prömiyer gerçekleştirdi. 

Metin’in yönettiği konserler hakkında basında yer alan kritiklerde “sağduyulu ve incelikli yorum”, “saydam müzikal doku”, “zengin renk yelpazesi”, “tını sihrigüçlü ve büyük ton”, “zarif, duygusal, içten” ve “dinç, yüksek tamperamanlı performans” gibi nitelemeler yer almakta.

Metin ulusal ve uluslararası sanat ve eğitim kurumlarında idari görevlerde bulundu. Konser, kayıt ve yayın etkinliklerinde sanat yönetmenliği yaptı, radyo ve televizyonda sanat ve eğitim içerikli programlar yaptı. Başarıları, müzik eğitimine ve müzik beğenisinin geniş kitlelere yayılmasına katkılarından ötürü, Sevda Cenap And Müzik Vakfı “Gümüş Madalyası ve Mersin Uluslararası Müzik Festivali “Hanri Atat” ödülleriyle takdir edildi, Bilkent Senfoni ile birlikte Türkiye Milli Komitesince UNICEF İyi Niyet Elçisi ilan edildi.



Barış Demirezer

Barış Demirezer, 2012 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesine kabul edildi. Yiğit Aydın ile komposizyon çalıştı, kendi yazdığı eserleri seslendirildi. 2014 yılında Işın Metin ile orkestra şefliği derslerine başladı. Teori-Kompozisyon Sanat Dalı öğrencilerinin eserlerini seslendiren toplulukları ve Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrasını yönetti. Christian Ehwald, Sigmund Thorp, Rengim Gökmen ve Gürer Aykal’ın ustalık sınıflarına katıldı. Halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde lisans
4. sınıf öğrencisidir. Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile konserler vermektedir; Bilkent Üniversitesi'nde asistanlık ve Bilkent Erken Müzik Eğitimi programında öğretmenlik yapmaktadır.



Nilüfer Sude Güçlü

Nilüfer Sude Güçlü, 2000 yılında Ankara'da doğdu. 2011 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu Keman Sanat Dalına kabul edildi, Adilhoca Aziz'in öğrencisi oldu.

Shmuel Ashkenasi, Rosa Fain, Vadim Gluzman, Guy Braunstein, Itamar Golan, Alexander Markov, Igor Tkatchouk, Itzhak Rashkovsky, Özcan Ulucan, Lutsia Ibragimova, Ceylan Kabakçı, Edua Zadory, Şenol Aydın ve Mincho Minchev'in ustalık sınıflarına katıldı. Türk Japon Vakfı, Çerkes Derneği, Mozarthaus Konser Evi, Kıbrıs Bellapais gibi mekanlarda ve Karabük, Yakın Doğu, Ankara, Bilkent ve ODTÜ Üniversitelerinde konserler verdi. 2015 ve 2016 yıllarında düzenlenen Bilkent Keman Günleri, 2015 yılında düzenlenen Burdur 4. Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivaline katıldı. 2017 yılında Belçika'da düzenlenen 10. Uluslararası Grumiaux Keman Yarışmasında ikincilik ödülü aldı. Aynı yıl İsrail'de düzenlenen Keshet Eilon Yaz Kursuna burslu olarak katıldı, Shmuel Ashkenasi tarafından ABD'ye Curtis Müzik Enstitüsüne davet edildi. Halen 12. sınıfta çalışmalarını Adilhoca Aziz ile sürdürmektedir.

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20