HABER

Uğur Yılmaz Macaristan'da sıra dışı bir Don Giovanni'de

11.06.2018


Paylaş:

Genç opera sanatçımız bas-bariton Uğur Yılmaz Macaristan'ın Miskolc şehrinde 8-17 Haziran günleri arasında düzenlenen Bartók Plus Opera Festivali'nde 15 Haziran 2018 tarihinde sahnelenecek Mozart'ın Don Giovanni operasında sahneye çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor. Festivalin ''Opera for Thousands'' (Kitle için Opera) adlı programı kapsamında sahnelenecek Don Giovanni, Rock müzik elementleriyle bezenmiş biçimde Miskolc'un ünlü yapılarından Avas Gözlem Kulesi'nde izleyici karşısına çıkacak. Bu çizgi dışı yapımı yönetecek olan Vlad Troitsky Macaristan'da huzursuz edici, sorgulayıcı rejileriyle tanınıyor. ''RockGiovanni'' adı verilen bu transkiprsiyona imza atan müzisyen ise genç ve yetenekli besteci Apor Szüts oldu.

Sanatçımız Uğur Yılmaz Andante'ye yaptığı açıklamada Miskolc'da sahneye çıkacağı Don Giovanni yapımı hakkında şunları söyledi:
 
''Macaristan’dan herkese merhaba, Kısa bir süre önce kariyerime çok olumlu katkısı olacağına inandığım, beni bulunduğum yerden bir üst seviyeye çıkartacak harika bir teklif aldım! Şu an Macaristan Uluslararası Bartok Plus Opera Festivalinde Mozart’ın en ünlü eserlerinden biri olan Don Giovanni operasında Don Giovanni rolünü seslendirmeye hazırlanıyorum! Bu harika prodüksiyon 'RockGiovanni' gibi son derece ilginç bir formatta sahneleniyor. Böyle sıra dışı bir prodüksiyonun bir parçası olduğum için çok heyecanlıyım...''

BENZER HABERLER

    1 YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20