HABER

Festival'i Festival Yapanlar…

31.08.2018


Paylaş:

Bodrum Caz Festivali’nin ikinci yılında 15 konser, bir söyleşi ve üç sergi gerçekleşecek. Gerçekleşecek ama öyle “kolay” olmuyor bu festivaller. Gerçek bir “festival” olması için büyük uğraş ve emek gerekiyor. Birliktelik gerekiyor. İnanmak gerekiyor. Çok çalışmak gerekiyor. En önemlisi de “memleket meseleleri”nin izin vermesi gerekiyor. Biliyorsunuz bir “Ana Sponsoru” olan festival değil Bodrum Caz Festivali, destek veren kurum ve kuruluşlar sayesinde gerçekleşebiliyor. Tam festival için sponsor arıyorken seçim açıklanıyor. Duruyoruz. Bekliyoruz. Ama bir dakika! Bir kurumumuz destek veriyor. İçimiz açılıyor. Derken ekonomik kriz geliyor, son noktayı koyuyor. Vaz geçenler oluyor. Bizim için 1 sene önce başlanmış çalışmalardan vaz geçmek çok zor. Verilmiş sözlerimiz, sahne almayı bekleyen müzisyenlerimiz var bizim. Size 2018 Türkiye’sinde 100’ün üzerinde müzisyenle ve bu inanca destek verenlerle birlikte bir caz festivali yapmak için gereken emek, inanç, azim, ısrar ve tutkudan bahsetmek istiyoruz.  

Bodrum Caz Festivali’nin ikinci senesinde, bu hayalimizi gerçekleştirebilmek için kendi kapasitemizin çok üzerinde desteğe ihtiyaç duyduk. Ülkenin büyük tedirginlik içinde olduğu günlerde, kısa süreli de olsa sanatseverlere rahat nefes alabilecekleri kısacık bir alan yaratmak için Bodrum’un yerel kurumlarından, çeşitli kurum ve fonlarından, ulusal ve uluslarası markalardan, basından, caz sevenler ve sanatı destekleyenlerden çok büyük destek istedik. Ülkenin bunca sorunu arasında sanatı ve cazı es geçmedikleri ve ellerinden gelen yardımı yaptıkları için müteşekkiriz. İyi şeyler de olacağına inanmaya hepimizin ihtiyacı var. Bu umudu çoğalttığınız için teşekkür ederiz.  

Teşekkür ederiz…  

Festivali mümkün kıldıkları için başta Bodrum Belediyesi olmak üzere T.C. Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Bahçeşehir Üniversitesi, Artisrael/İsrail Büyükelçiliği, Lüksemburg Büyükelçiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Europe Jazz Network’e kurumsal desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.  

9 konserimizi “off” demeden sahiplenen Off Gümüşlük başta olmak üzere Konser Sahipleri Ayada Maldives ve Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği-KOREV, Renault Otomotiv, Barbaros Reserve-Bodrum Residences Managed by Kempinski, Zai Bodrum ve Stella Jazz Club’a en içten minnetlerimizi sunarız.  

Festivale iki yıldır havaalanlarındaki tanıtımlarla destek veren TAV Havalimanları’nın tüm yöneticilerine, geçtiğimiz sene boyunca festivali fotograflayan ve bu sene harika bir sergi yaratan Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği’ne, güven içinde bir festival keyfi için Securitas Güvenlik Hizmetleri’ne, sanatçılarımızı büyük bir rahatlık içinde taşıyan Travelium Turizm’e teşekkür ederiz.   Sergilere ev sahipliği yaptıkları için Mine Sanat Galerisi, Oasis Alışveriş Merkezi, ve Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sergi Salonu ve Bodrum Marina’ya teşekkür ederiz.  

Festivalin konaklama sponsorları Kempinski Hotel Barbaros Bay ve Gümüşlük Houses’a sanatçılarımıza gösterdikleri ilgi için özel bir teşekkür ediyoruz.  

En önemli desteği basından görmek her festivale nasip olmaz. Basın sponsorlarımız Hürriyet Kitap-Sanat, T24 İnternet Gazetesi, Kent TV, Joy FM, Joy Jazz, Jazz Dergisi, Cazkolik, Andante, Bodrum Life, Çekişte ve Bodrum’da Yaşam dergilerine festivale görünürlük kazandırdıkları için teşekkür ederiz. Ayrıca haber desteği veren herkese teşekkür ederiz.  

Ve sevgili müzisyenlerimiz

Sizler için, sizlerle birlikte yaptığımız bu festivalde mevcut koşullar içinde sevgiyle gerçekleştirdiğiniz işbirliği için teşekkür ederiz. Konserlerde rengarenk dünyanızdan bir anın tadını birlikte çıkartmamıza yardımcı oldunuz. Kimimiz sizleri dinlerken hüzne dalacak, kimimiz dinlenirken de yeni projelerini düşünecek. Bu “an”a, bu “nefes”e hepimizin ihtiyacı var. Varolun, sağolun.  

Teması Pop ve Caz olan bu seneki festivalde caza gönül verenlere gönülden destek veren pop camiasının saygıdeğer yıldızları, iyi ki varsınız. İyi ki geldiniz, teşekkür ederiz. Festivalin tek söyleşisinde bizlerle birlikte olan Cüneyt Özdemir’e de desteği için teşekkür ederiz.  

Özel teşekkürler…  

Öncelikle bu festivali gerçekleştirmemize öncülük eden festivalin “isim annesi” sevgili Devrim Erol’a teşekkür etmek isteriz. Geçen yıl “Gel seninle bir Bodrum Caz Festivali yapalım.” dedi ve önümüzde bir kapı açıldı. Caz müzisyenlerine daha fazla sahne yaratmak ve ağırlıklı olarak yerli müzisyenleri desteklemek misyonuyla kurduğumuz Caz Derneği olarak festivale devam ediyoruz.  

Özel olarak da manevi desteğini hep yanımızda hissettiğimiz Caz Derneği Kurucu Başkanı Sedat Ergin’e, Caz Derneği Onursal Başkanı Ergin Celasin’e, tatilini festivale vakfeden Caz Derneği eski başkanı Lütfi Varoğlu’na ve tüm Caz Derneği yönetici ve üyelerine teşekkür ederiz.  

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon ve tüm Belediye ekibine Festivale gönülden inandıkları ve sahiplendikleri için teşekkür ederiz.    

Tabii ki en çok alkışı hakeden, aylardır Bodrum’da yerleşik düzene geçip çalışan Festival Koordinatörümüz sevgili Tuğçe Alpaslan’a, tüm festival koşturmacasında her işe yetişen LEO Organizasyon’dan Medya ve Tanıtım Sorumlusu “kuzen” Iraz Altuğ’a, Festival Danışmanımız ve konser sunumlarımız için sevgili Pınar Gürer’e, Mali İşler Sorumlumuz Selma Çetin’e, gece gündüz demeden çalışan tasarımcımız Işık Evirgen’e, Web ve Bilgisayar Çözümleri için Hakan Demirbilek’e, Teknik ve Sahneler Sorumlumuz sevgili dostumuz Erdinç Aktuğ’a, birbirinden güzel hediyelikler için Fatoş Altuğ’a, ismini sayamadığım destek olan, emek veren herkese çok teşekkür ederiz.  

Harika bir iş çıkartan Sosyal Medya çözüm ortağımız IDECON ailesine, Muğla Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü hocalarımıza, Festival müziğimiz ve seslendirme için Ege Dai’ye, Blog yazılarımız için Ege Yorulmaz’a, tüm teknik ekiplerimize, Biletix’e, Plaketlerimizi yapan …. ve tüm görünmez kahramanlarımıza da alkışlar.  

Bizler Caz Festivalini Bodrum’da yaşatmak için bir olduk, tüm enerjimizle, daha güzel günlere olan inancımızla çalıştık. Bodrum’un en büyülü mevsiminde, “Pop ve Caz” dolu dokuz gün geçireceğiz. Hep Eylül’de Bodrum’da buluşalım!  

Özlem Oktar Varoğlu

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20