09
Ekim 2018
ENKA Kültür Sanat’ın daimi sanatçılarından Fazıl Say, 9 Ekim Salı akşamı müziği tutkuyla yaşayan kalplere izleri uzun süre silinmeyecek bir resital verecek.
Bir sanatçı hayal edin, hem besteleri hem de yorumlarıyla klasik müzik dünyasında yüzyıllardır keşfedilmemiş topraklara ayak basan, bir yandan piyanosuyla seyyah gibi ülke ülke dolaşan diğer yandan üretimde altın çağını yaşayan. Bugüne kadar gerek icracı gerekse besteci olarak Amerika, Avrupa ve Asya’nın tanınmış tüm orkestraları ve önde gelen şefleriyle aynı sahneyi paylaşan Say, kalbini onun notalarına açan tüm müzikseverlere dokunmaya devam ediyor.
Son dönemde yorumcu kimliğiyle birlikte besteci yanıyla da üretkenliğini arttıran ve İstanbul Senfonisi, Umut Senfonisi, Mezopotamya ve Universe senfonileri, Haremde 1001 Gece keman konçertosu, Hezarfen ney konçertosu, Hayyam klarinet konçertosu, İpek Yolu ve Anadolu’nun Sessizliği piyano konçertoları, Water, Nirvana Yanıyor, Overture 1914, Four Preludes, Symphonic Dances, Grand Bazaar gibi orkestra eserleri besteleyen Fazıl Say, son olarak dünya prömiyeri 9 Ağustos’ta Uluslararası Troia Festivali’nde yapılan Troya Sonatı eserini klasik müzik severlere sundu.
Fazıl Say’ın tüm hayatına ışık tutan Ludwig van Beethoven’ın eserlerini yorumlayacağı resitaline eşlik etmek isteyenler, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda yerini alabilir.
X. La cathédrale engloutie: Profondément calme (The Submerged Cathedral) // Batık katedral
XII. Minstrels: Modéré // Sokak çalgıcıları
I . Danseuses de Delphes: Lent et grave (Dancers of Delphi) // Delphi dansçıları
VIII. La fille aux cheveux de lin: Très calme et doucement expressif (The Girl with the Flaxen Hair) // Keten saçlı kız
XI. La danse de Puck // Puck’ın dansı
III. Le vent dans la plaine: Animé (The Wind in the Plain) // Ovadaki rüzgar
IV. «Les sons et les parfums tournent dans l’air du soir»: Modéré (“The sounds and fragrances swirl through the evening air”) // Akşam havasında dönen güzel kokular ve sesler.
Gnossienne No:1
Gnossienne No:2
Gnossienne No:3
F. Say, Kara Toprak, Op.8
F. Say, İstanbul’da Bir Kış Sabahı, Op.51b
F. Say, Ses, Op. 40
ENKA İbrahim Betil Auditorium, 20.30