HABER

Türk-Yunan Dostluk Konseri

29.12.2018


Paylaş:

10. konser yılını tamamlayan Bodrum Oda Orkestrası, Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle 26 Ocak 2019 akşamı Bodrum'da Türk ve Yunan sanatçıların katılımıyla Türk-Yunan Dostluk Konseri gerçekleştirecek. Konser Herodot Kültür Merkezi'nde saat 20:00'de başlayacak.

Yunanlı şef Nikos Haliassas yöneteceği konsere, ünlü keman sanatçımız Cihat Aşkın, Yunanistan tarafından da mezzo soprano İnez Zikou ile buzuki sanatçısı Konstantinos Gedikis solist olarak katılacaklar. Konserin konzertmeisteri Sema Korkut...

Dostluk konseri olarak değerlendirilen konser programında Türk ve Yunan bestecilerin eserleri seslendirilecek.  

Sanat Koordinatörü ve Bodrum Oda Orkestrası'nın kurucusu olan Numan Pekdemir konser hakkındaki görüşlerini şöyle dile getiriyor: “Bilindiği gibi 2008 Mayıs ayında ilk konserini veren Bodrum Oda Orkestrası bu sene 10. yılını kutladı. Yapılan desteklerle ve özverileriyle katkıda bulunan değerli sanatçı arkadaşlarımızla bu orkestrayı yaşatmaya çalışıyoruz. Umarım gelecekte, orkestramız Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası olarak sanatseverlerin karşısına çıkar. Sonrasında da Bodrum Devlet Senfoni Orkestrası'na yapısına kavuşur. Bunun için Bodrum'da özellikle izleyici sorununun olmayacağını belirtmek isterim. Bodrum böyle bir orkestrayı çoktan haketmiş bulunmaktadır. Bu konsere gelince geçen seneden beri proje üzerinde çalışıyorum. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi bu konseri kabul edince ikinci bir konseri şüphesiz doğduğum kent olan Bodrum'da yapmayı çok arzu ettim. Bunun için öncelikle sanatçı arkadaşlarıma, Bodrum Belediyesi'ne, değerli destekçilerimize, AASSM yönetimine ve şüphesiz bize her zaman destek olan Bodrumlu sanatseverlere çok teşekkür ediyorum. Bu konserin Türk ve Yunanlı sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek olması, iki ülke arasında her zaman barış ve dostluğun var olmasına olan inancımızdan doğmaktadır. Zaten bu temel Atatürk ve Venizelos tarafından atılmış bulunmaktadır. Sanat ve sporun ülkeler arasında barışa yaptıkları katkı önemli olup her zaman siyaset üstü olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Hemşerilerimizi konsere bekliyoruz...”

Detaylı bilgi:
Pekdemir Sanat Organizasyon
Telefon 0532 233 9810  

Bilet satış:
Bodrum Oasis İmge kitabevi  
Telefon 0252 317 0593  

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20