HABER

Troya İzmir'de...

28.02.2019


Paylaş:

Troya’nın UNESCO Kültür Mirası Listesine girişinin 20. yılında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilerek görkemli bir dünya prömiyeriyle Ankara’da sahnelenen eser 3 ve 4 Mart’ta İzmirlilerle buluşacak.

 

Her temsilinde biletleri haftalar öncesinden tükenen eserin kapalı gişe gerçekleşen temsillerine İzmirli sanatseverler de büyük ilgi gösterdi. Kültür Bakanlığı’nca yapımı tamamlanan Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek olan Troya’nın biletleri iki günde tükendi.

Solo, orkestra, koro ve bale olmak üzere üçyüze yakın sanatçının görev aldığı eser, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen ilk gösteri olacak.

 


Proje yaratıcılığını ve Sanat yönetmenliğini ünlü tenor, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan’ın üstlendiği eserin bestesi Bujor Hoinic’e, librettosu Artun Hoinic’e ait. Eser, Recep Ayyılmaz’ın rejisi, Volkan Ersoy’un koreografisiyle sahnelenmekte...
 

Bir Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü prodüksiyonu olan eser, tarihin en önemli savaşlarından birine sahne olan ve İzmirli ozan Homeros’un kaleme aldığı İlyada destanından, yaşandığı Anadolu’nun kadim değerine ve görkemine yakışır bir dekor, ışık, ses, görüntü, renk, müzik ve dansın büyüsüyle sahneye taşındı.


 

İki Genel Müdür Yine Aynı Sahnede


Troya’da Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt da görev alıyorlar. Eserde Troya Prensi Paris'i Murat Karahan, Homeros'u Mustafa Kurt, Paris’in kardeşi Hektor'u ise Tan Sağtürk canlandırıyor.

Başrol kostümlerini ünlü modacı Atıl Kutoğlu’nun tasarladığı eserde İzmir Devlet Opera ve Balesi dansçılarından, 2015 yılında görevli olduğu turneden dönerken kaza geçiren Bora Acar Zöngür de özgün koreografisiyle sahnede yer alıyor. Dekor tasarımını Özgür Usta’nın yaptığı operanın kostümleri Aydan Çınar imzası taşıyor.

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20