HABER

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu

22.04.2019


Paylaş:

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin 35 yıllık tarihinde gerek uluslararası gerekse ulusal senfoni orkestralarıyla pek çok kez konserler vermiş olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu, şef Burak Onur Erdem idaresinde geçen sene olduğu gibi özel bir konserle bu sene de festivalde yer alıyor. 

Almanya’nın 8 kez Jugendmusiziert ödülüyle Avrupa’nın bir çok yarışmasında ödül ve derece sahibi günümüzün en önemli org sanatçılarından Christian Dengk ve Estonya’nın önemli çello sanatçılarından Talin Barok Orkestrası sanat yönetmeni ve lideri Egmont Välja Bach ve Baltık Bestecileri temalı konserde gecenin solistleri…  

Org, viyolonsel ve koroyu bir araya getiren konserde Bach'a ait kadim eserlerden Singet dem Herrn (BWV 225) moteti, Estonyalı besteci Arvo Pärt'in minimalist müziğiyle çevrelenerek sunuluyor. Finlandiyalı besteci Rautavaara ve Letonyalı besteci Vasks'ın eserleriyle insan sesinin ve org-viyolonsel uyumunun farklı renkleriyle zenginleşen Bach ve Baltık bestecileri konseri 36. Festivale özel bir program...

1988 yılından beri Türkiye’nin önde gelen profesyonel topluluklarından biri olan ve Hikmet Şimşek tarafından kurulan Devlet Çoksesli Korosu, Walter Strauss, Ahter Destan, İbrahim Yazıcı ve Cemi’i Can Deliorman’la çalışmış, birçok değerli orkestra şefiyle konserler vermiştir. Koro,  2017-2018 sezonundan itibaren Burak Onur Erdem ile çalışmalarını sürdürmektedir.


24 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’de CSO Konser Salonu’nda Estonya Büyükelçiliği ve Ankara Goethe Enstitüsü’nün desteğiyle gerçekleşecek konserin biletleri Biletix ve konser salonundan edinilebilir. 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20