Hi-Fi Cihaz

Sırrı adında saklı: Diapason Karis Wave

29.05.2019


Paylaş:

Adeta sanat eseri niteliği taşıyan hoparlörleriyle ün salan İtalyan markası Diapason, kurucusu Alessandro Schiavi'nin müziğe olan tutkusu ve doğadan aldığı ilhamla tasarlanıyor. Markanın Karis Wave adını taşıyan modeliyse Schiavi ve sanatçı Antonio Comini imzasını taşıyor. 

 

Tam teşekkülü bir akustik enstrümana benzeyen, yaylı bir çalgı gibi algılanabilen Karis Wave'in yekpare doğal bir kabuğu andıran kabini, doğadaki dalgaları taklit edercesine Canaletto cevizinin şekillendirilmesiyle oluşturulmuş. Algılanan harmonikleri yeniden canlandırabilen model üzerindeki el yapımı dalgalar, müziğin kayıt esnasındaki canlı halini en mükemmel şekilde kulaklara ulaştırmak üzere tasarlanmış...

 

Sadece 200 adet sınırlı sayıda üretilen ve Diapason'un en prestijli çalışmalarından biri olan Karis Wave, kendisi için özel olarak tasarlanan ayak ünitesiyle tamamlanmış.
 

 

Sanat, doğa ve teknoloji bir arada

 

El yapımı kabininin her milimetresinde, nesilden nesile aktarılan İtalyan el işçiliğinin detaylarının görüldüğü model; sanat, doğa ve teknolojinin bir araya geldiği nadir tasarımlardan biri!

 

Diapason'un bildirdiği özelliklere uygun olarak Norveçli SEAS tarafından üretilen 19 mm'lik tweeter'lara ve düşük frekanslarda güvenilir performans sağlamak için geniş bir mıknatısla donatılan 11 cm'lik woofer'lara sahip olan modelin tüm dahili kablolaması ise, Hollandalı usta Van den Hul'ün sürücülere hızlı ve doğrudan sinyal yönlendirmesi sağlayan SCS-12'siyle yapılmış.

 

87 dB hassasiyeti, 60-20.000Hz arasındaki frekans yanıtı, zengin detayları, geniş sahnesiyle dikkat çeken Diapason Karis Wave'in sırrı ise adında saklı...

 

Müziğin tüm güzelliği, zarafeti ve çekiciliği doğal dalgalara kulaklara ulaşıyor!

 

 

Diapason Karis Wave'i ve markanın diğer model hoparlörlerini dinlemek için:

 

Soundstage Vinyl & Audio

Teşvikiye Mah. Ahmet Fetgari Sok. 24/2 Şişli İstanbul

0212 232 8832

 

www.soundstage.com.tr

@soundstage_tr


BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20