AL DENTE

Cana Gürmen: Renato'nun Sicilya usulü balığı

14.10.2019


Paylaş:

Malzemeler

 

Kişi başı 1 parça fileto çıkarılmış balık (Levrek, mezgit vb.)

Kişi başı 1 diş sarımsak

Kişi başı 1 tatlı kaşığı kapari

Kişi başı 2 adet çeri domates

3-4 dal maydanoz

Zeytinyağı

Beyaz şarap

Tuz, karabiber

 

Tarif

 

Kuvvetli ateşte, tavanın zeminini kaplayacak miktarda zeytinyağı ile üzerine vurularak çatlatılmış sarımsaklar biraz çevrilir, ikiye bölünmüş çeri domates ve kapariler (tuzunun gitmesi için biraz suda bekletebilirsiniz) ilave edilir.

 

1 dakika içinde, 1 kahve fincanı sek beyaz şarap eklenerek kaynaması beklenir ve hemen ardından balıklar tavaya koyulur.

 

Çok kısa süre bir içinde alta gelen yüzleri beyazlaşan balıklar, bir spatül yardımıyla parçalamadan çevrilir. (Bence bu tarifin en zor kısmı bu çevirme işlemi...)

 

Balıkların arka yüzleri pişerken, tuz ve değirmenden çekilen karabiber ilave edilir. Piştiği anda üstüne sadece yaprakları doğranmış maydanoz serpilir.

 

Afiyet olsun!




 

Tavsiye edilen müzik

 

Bu yemeği yerken Sicilyalı besteci Gentile Bellini'nin Norma operasından istediğiniz aryaları dinleyebilirsiniz.

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20