AL DENTE

Jerfi Aji: Kalavasucho (Edirne usulü kabak au gratin)

14.10.2019


Paylaş:

Malzemeler
 

1 kg kabak

2 adet yumurta

200 gr ufalanmış beyaz peynir

100 gr kaşar peyniri rendesi

2 dilim hafifçe ıslatılmış ve ufalanmış ekmek

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Kırmızı biber

 

Tarif
 

Kabakların üzerindeki ince kabuk soyulur, kabaklar iri zar haline getirilir ve tuzlu kaynar suda “al dente” haşlanır. Haşlanmış kabağın suyu iyice süzülür ve bir çatalla kabaca ezilir. İçine, çırpılmış yumurtalar, beyaz peynir, ekmek içi, süt, yağ, tuz ve kırmızı biber katılır. Karışım, dibi ve kenarları yağlanmış bir fırın kabına dökülür ve üzeri kaşar peyniri rendesi ile kaplanır. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun!

 

Tavsiye edilen müzik
 

Francis Poulenc Piyano Konçertosu, Do diyez minör, FP 146 

 

 

 


 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20