AL DENTE

Aykut Çınar: Mıhlama

14.10.2019


Paylaş:

Malzemeler

 

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı mısır unu

1 su bardağı su

1 kase çeçil peyniri ya da kaşar peyniri

 

Tarif

 

2 yemek kaşığı tereyağı eritildikten sonra mısır unu ilave edilerek kavrulur. Ardından 1 su bardağı su eklenip karıştırılır. Doğranan peynirler ilave edilip karıştırılır. Arzu edilirse üzerine üzerine biraz tereyağ kızdırılıp dökülür.

Afiyet olsun!


 

Not

 

Karadeniz kökenli bir opera sanatçısı olarak, yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli olan

en sevdiğim yemeği sizlerle paylaşmak istedim. Doğu Karadeniz'in bu özel yemeği ile tanışan tüm dostlarım çok beğendiklerini söylerler bakalım sizler beğenecek misiniz?

 

 

Tavsiye edilen müzik

 

Umberto Giordano'nun Andrea Chenier operasından Jose Carreras yorumuyla Un di al azzurro spazio aryasını dinlemenizi tavsiye ederim.

 

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20