AL DENTE

Mesruh Savaş: Kaygana

14.10.2019


Paylaş:

Malzemeler

 

2 adet yumurta

1,5 çay bardağı un

1,5 çay bardağı su veya süt

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Tuz

 

Tarif

 

Tüm malzemeler derin bir kabın içinde kek hamurundan biraz daha sıvı bir kıvama gelene dek çırpılır. İsteğe göre karışıma doğranmış maydanoz, dereotu vb. yeşillikler de ilave edilebilir. Daha sonra orta boy bir tavaya bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ dökülür, tavaya yaydırılır ve ısınması beklenir. 

 

Yağ ısındıktan sonra karışımdan bir kepçe tavaya dökülür ve kaşık yardımı ile yaydırılır. Çok kalın olmamasına dikkat edilir. Altı kızarınca, bir spatula yardımı ile ya da kendine güvenenlerin hızlı el hareketi ile ters yüz edilir. (Siz de benim gibi evli ve çocuklu bir aileyseniz ve kayganayı acil durumların yemeği olarak yapacaksanız riske girmeyip spatula kullanmanızı öneririm.) Diğeri tarafı da kızarınca tavadan alınır. 

 

Kaygana soğumadan isteğe göre bal, tereyağ, reçel vb. sürerek ya da içine rendelenmiş peynir koyup (çocuklarım en çok bunu seviyor) dürüm haline getirerek de servis edebilirsiniz. 

 

Balkan göçmeni Türklerin çok sevdiği bir tarif olan Kaygana, aslında bir çeşit krep. Sabah ve ikindi kahvaltılarında hazırlaması çok kolay ve yemesi çok keyifli.

Afiyet olsun!




 

Tavsiye edilen müzik

 

Sabah kahvaltısı için Alexander Scriabin Mazurkalar, ikindi kahvaltısı için Tame Impala'nın Currents albümünü tavsiye ederim.

 

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20