AL DENTE

Aytül Büyüksaraç: Soprano usulü elmalı kek

14.10.2019


Paylaş:

Malzemeler

 

3 adet yumurta

200 ml. sıvı yağ

300 ml. şeker

400 ml. un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı vanilya

1 çay kaşığı tarçın

3-4 adet orta büyüklükte küp küp doğranmış yeşil elma

100 gr fındık (Arzu edilirse)

 

Tarif

 

Fırın 170 dereceye ayarlanıp kek kalıbı terayağ ile yağlanır, hafif unlanır ya da kek kalıbının yüzeyine yağlı kağıt da serilebilir.

 

Yumurtalar büyük bir kasede altın sarısı renk alana dek mikserle iyice çırpılır. Ardından sırayla yağ, şeker ve vanilya ilave edilir her bir ilavede 5'er dakika çırpılır.

 

Ayrı bir kasede elenen unun üzerine; karbonat, tuz ve tarçın da elenerek ilave edilir. Unlu karışım, yumurtalı karışıma çırpılarak ilave edilir.

 

Küp küp kesilen elmalar ve eğer arzu edilirse fındıklar hazırlanan karışıma eklenir ve biraz daha çırpılır. Oldukça yoğun kıvamlı olan kek hamuru kalıba dökülür. Birkaç dakika malzemenin kalıba yayılması beklenir. Önceden ısıtılmış olan fırında 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun!




 

Tavsiye edilen müzik

 

Elmalı kekimizin eşliğinde okuyucularımıza Schumann'ın Frauenliebe und Leben Op.42 Lied'lerini soprano Lucia Popp'un yorumuyla dinlemelerini öneriyorum.

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20