AL DENTE

Burak Özdemir: Burak'ın ünlü "Merci-Coco 3000' çorbası

14.10.2019


Paylaş:

Malzemeler

 

300 gr kırmızı mercimek

1 kavanoz kabuksuz organik domates

1 kavanoz hindistan cevizi sütü

1 adet kırmızı biber

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 demet kişniş otu

2 adet küp sebze bulyon

1 çay kaşığı kişniş tozu

2 çay kaşığı köri tozu

2 çay kaşığı kimyon tozu

1 çay kasigi kurkuma/zerdeçal

1 tutam tarçın

Deniz tuzu ve karabiber

 

 

Tarif

 

Sarımsak ve soğan doğrandıktan sonra tencerede kısa bir süre kızartılır ve baharatlar tencereye eklenir. Ardından kabuksuz domatesler de eklenerek güzelce karıştırılır. Bulyon küpleri de karışıma konulur ve bu aşamada az miktarda su ilave edilir.

 

Hafif derecede haşlanmış olan mercimekler tencereye ilave edilir. Ortadan ikiye kesilen kırmızı biberin içi temizlenir, uçları kesilip atılır ve tencereye eklenir. Hindistan cevizi sütünün yarısı da tencereye ilave edilir ve çorba kısık ateşte 20 dakika yavaşça pişirildikten sonra mikser yardımıyla püre haline getirilip üzerine tarçın eklenir. Bu aşamada arzu edilen oranda tuz, karabiber ve hindistan cevizinin kalan diğer yarısı eklenir ve karıştırılır.

 

Taze kişniş ile beraber servis edilen çorba tabağına isteğe göre birkaç hazırlanmış bezelye tanesi de ilave edilebilir.




 

Tavsiye edilen müzik

 

Claudio Monteverdi'den Pur Ti Miro düetini dinlemenizi tavsiye ederim.

 

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20