AL DENTE

Meral Güneyman: Güneyman dost pilavı

14.10.2019


Paylaş:

Malzemeler

 

1,5 kap pirinç

2,5 kap tavuk suyu

6 çorba kaşığı tereyağ

1/2 kap pignolia fıstığı

1/2 kuş üzümü

1/2 kap taze doğranmış dereotu

1/2 kap doğranmış taze yeşil soğan

Tuz ve biber

 

Tarif

 

Sıcak su ile dolu olan derin bir kaba pirinç ve tuz koyularak, su soğuyana kadar beklenir ve elek yardımıyla su boşaltılır.

 

Alçak bir tencere içinde 2 kaşık tereyağı ile fıstıklar renkleri açık kahverengi olana dek sote edilir.

 

Bir diğer tencereye koyulan; tavuksuyu, sote edilmiş fıstıklar, kuş üzümleri ve 4 kaşık tereyağı ile yüksek ateşte 2 dakika kadar kaynatılır. Ardından pirinç eklenir, bir kez karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılarak 5 dakika daha kaynatılarak ateşi kısılır ve 15 dakika daha pişirilir.

 

Ateşten alınan yemeğin üzerine, doğranmış olan yeşillikler serpilir ve karıştırılır. Tencerenin üzerine kağıt bir havlu örtülerek 30 dakika kadar dinlendirilir.

Afiyet olsun!


 

 

 

Tavsiye edilen müzik

 

Seiji Ozawa idaresindeki Londra Filarmoni Orkestrası'nın Itzhak Perlman'a eşlik ettiği

Henri Wieniawski'nin Keman Konçertosu No.1, fa diyez minor 14 numaralı eserini dinlemenizi tavsiye ederim.

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20