AL DENTE

Bahar Dördüncü: Fas usulü dana tajin

14.10.2019


Paylaş:

Malzemeler

 

600 gr. parça dana eti

Zeytinyağı

1 buket kişniş

1 adet ince kıyılmış soğan

400 gr. haşlanmış nohut

400 gr. kutu domates

800 ml. sebze bulyonu

1 büyük dilim bal kabağı (800 gr kabukları soyulup, 2 cm'lik küp şeklinde kesilmiş)

100 kuru erik çekirdekleri alınmış

2 çorba kaşığı kırılmış ve kavrulmuş badem

 

Baharat karışımı

 

2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı zencefil, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı kardamon, 4-5 adet karanfil

 

Tarif

 

Önce 2 cm'lik küp küp kesilmiş olan dana etine baharat karışımı eklenir ve iyice yedirilir. Malzemelerin üzeri kapatılıp buzdolabında 1-2 saat bekletilir.

 

Zeytinyağını, fırına da girebilecek bir tencere veya güveçte kızdırıp, bu yağda orta ateşte etler 5 dakika kavurulur. Kıyılmış soğan ve kişnişin sadece sapları eklenerek 5 dakika daha çevrilir. Daha sonra domates ve sebze bulyonunun yarısı (400 ml) tencereye ilave edilir.

 

Bu arada fırın 150 derecede ısıtılıp, tencere kapağı kapalı olarak fırına koyularak 1.5 saat pişirilir. Bu sürenin sonunda tencere fırından çıkarılıp, üzerine kabaklar, erik ve sebze bulyonunun kalan yarısı (400 ml) eklenir, kapağı kapalı olarak fırında 1 saat daha pişirilir.

 

En son olarak, tencereye haşlanmış nohutlar, kişniş yaprakları ve badem ilave edilerek kapağı kapalı şekilde 30 dakika daha pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirilerek servis yapılabilir. Afiyet olsun.




 

Tavsiye edilen müzik

 

Robert Schumann'ın senfonilerini özellikle de 1 Numaralı Senfonisi'nin dinlenilmesini öneririm.

 

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20