AL DENTE

Selen Yılmaz: Bademli elmalı kek

14.10.2019


Paylaş:

Malzemeler

 

1,5 su bardağı kendiliğinden kabaran tam tahıllı un

1,5 su bardağı esmer toz seker

1 çorba kaşığı kabartma tozu

3 adet küçük yumurta

125 gr eritilmiş tereyağ

3 adet küçük boy elma (soyulmus, cekirdekleri cikarilmis, incecik dilimlenmis)

½ çorba kaşığı badem aroması

2 avuç ince kıyılmış badem

 

 

Tarif

 

Fırın ısınması için 160 dereyece ayarlanır. Derince bir kaba, kendiliğinden kabaran tam tahıllı un, toz şeker, kabartma tozu, tereyağ ve yumurtalar kırılarak konur. Kuvvetli bir şekilde karıştırılır. (Mutfak tezgahının üzerinde oturan bir miniginiz yoksa ya da keyfi bol bir vakitte iseniz; yumurtanın sarısını şekerle çırpmak, önce sıvıları sonra katıları karıştırma kabına koymak gibi detaylarla lezzetinize lezzet katabilirsiniz.)

 

Hazırlanan malzemenin yarısı metal kek kalıbına dökülür. Soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve incecik dilimlenmiş elmalar üzerine dizilir. Geri kalan malzeme ise üstüne eklenerek, kıyılmış olan bademler serpiştirilir. 70 dakika boyunca ya da üzerindeki bademler kızarana dek pişirilir.

Afiyet olsun!




 

 

Tavsiye edilen müzik

 

Ailemizde tüm kutlamalarımıza hep danslar eşlik eder; bademli kek ve tango aşkı diyerek sizlere 

Osvaldo Fresedo’nun Tigre Viejo albümünü dinlemenizi öneriyorum.

 

 

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20