AL DENTE

Asude Karayavuz: Sodalı kek

14.10.2019


Paylaş:

Malzemeler

 

3 adet yumurta 

5 kahve fincanı şeker

2,5 kahve fincanı sıvı yağ

8 fincan elenmiş un 

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi

1 şişe maden suyu

 

Tarif

 

Şeker ve yumurta kabarıp, şeker tamamen eriyene dek çırpılır. Portakal ya da tercihinize göre limon rendesi sıvı yağ ile beraber karışıma eklenir. Ardından elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Kıvamı yoğun olan hamurun akışkanlığını sağlamak için maden suyu eklenerek yoğurulur.

 

Akışkanlık kazanan karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden 200 derecede ısıtılmaya başlanmış olan fırına konulur ve kızarana dek pişirilir.

 

Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için, küçük bir tahta şiş ya da bir makarna çubuğu kekin dibine kadar batırılır. Eğer çubuk tamamen kuru ise nefis bir kek yapmışsınız demektir.

Afiyet olsun!

 

 

Tavsiye edilen müzik

 

Bedrich Smetana'nın The Moldau adlı eserini tavsiye ediyorum. Eğer Deutsche Grammophone etiketi ile çıkan James Levine idaresindeki Viyana Filarmoni Orkestrası yorumu olursa tadından yenmez!

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20