14.10.2019
Malzemeler
1 kg pırasa
1-2 adet kuru soğan
1 paket (200 ml) sıvı krema
1 paket (200 gr) tuzlu krem peynir
1 paket sebze bulyon
1 lt su
200 gr kıyma
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Tarif
Bir tencereye sıvı yağ koyularak kıymalar hafifçe kavrulur. Diğer bir derin tencerede soğanlar sote edilir ve üzerine yıkanıp ince doğranmış pırasalar eklenerek bir süre çevrilir. Ardından krema, su, sarımsak, krem peynir, bulyon, kara birer ve tuzu ilave edilerek 10-15 dakika kadar orta ateşte kaynatılır. Arzu edilirse değişik zevklere göre baharatlar da kullanabilir.
Afiyet olsun!
Tavsiye edilen müzik
Yemek sırasında tavsiye ettiğim müzik Fredrik Chopin’den Noktrünler...