AL DENTE

Atilla Aldemir: Pırasa çorbası

14.10.2019


Paylaş:

Malzemeler

 

1 kg pırasa

1-2 adet kuru soğan

1 paket (200 ml) sıvı krema

1 paket (200 gr) tuzlu krem peynir

1 paket sebze bulyon

1 lt su

200 gr kıyma

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

 

Tarif

Bir tencereye sıvı yağ koyularak kıymalar hafifçe kavrulur. Diğer bir derin tencerede soğanlar sote edilir ve üzerine yıkanıp ince doğranmış pırasalar eklenerek bir süre çevrilir. Ardından krema, su, sarımsak, krem peynir, bulyon, kara birer ve tuzu ilave edilerek 10-15 dakika kadar orta ateşte kaynatılır. Arzu edilirse değişik zevklere göre baharatlar da kullanabilir.

Afiyet olsun!

 

Tavsiye edilen müzik

 

Yemek sırasında tavsiye ettiğim müzik Fredrik Chopin’den Noktrünler...


 

BENZER HABERLER


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20