AL DENTE

Simge Büyükedes: Mercimek köftesi

14.10.2019


Paylaş:

Malzemeler

 

1 adet orta boy soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı pul biber

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı kırmızı mercimek

2 buçuk su bardağı ince bulgur

Arzuya göre maydonoz da eklenebilir.

 

Tarif

 

Orta boy bir tencerede 1 su bardağı kırmızı mercimek üstü örtülecek kadar su ile haşlanır, soğumaya bırakılır. Rendelenen soğan az bir sıvı yağ ile kavrulmaya başlar ve sonrasında salçalar ilave edilir. Karışımın kavrulması bitmeye yakın tuz, karabiber, kimyon ve pulbiber atılır. Ayıklanan ince bulgur bir büyük karıştırma kabına koyduktan sonra üzerine süzülen mercimek posası ve soğanlı salça karışımı eklenip yoğurulmaya başlanır. Arzuya göre içine doğranmış maydonoz da katılabilir. İyice yoğurulan karışım küçük parçalar halinde servis tabağına alınıp sunuma hazır hale gelir.

Afiyet olsun!

 

 

Tavsiye edilen müzik

 

Tarifim bir Anadolu tadı olduğu için hazırlarken aklıma çok sevdiğim Muammer Sun hocamızın Bozkırın Sesi adlı eseri geldi. Ayrıca çok enerjik bir yemek oluşundan dolayı ve de mutfak önlüğümün fırfırlarının da katkısıyla Georges Bizet'nin Carmen operasında 4. Perdenin ilk eseri yapım ve yeme aşamalarında keyifle dinlenebilir!

 

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20