AL DENTE

Ozan Tunca: Kolay ve sebzeli mercan

30.12.2019


Paylaş:

Malzemeler

1-2 adet mercan balığı (Çipura ya da levrek de olur)

1 çorba kaşığı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Kapya biberi, köy Biberi, renkli dolma biberler

Patates, kırmızı patates, yer Elması

Soğan, sarımsak

 

Tarif:

Yemeği sevgi ile yapmak gerektiğinden ara sıra sevdiklerinize bakıp gülümseyin, hatta balıkla nezaketen olsa da konuşmakta fayda var. Ben fotoğrafları çektiğim akşam şöyle dedim: “Denizde pek çok Mercan var, ben seni seçtim… Sen de beni seçmemiş olsan burada olmazdın. Pek yakında hiç ayrılmamak üzere birbirimizin olacağız. Benimle çellomdan çıkan ses, öğrencilerime verilen ders, eşime ve oğluma birer gülümseme olacaksın. İtirazın varsa şimdi söyle ya da ebediyen sus…
 

Sebzeler benzer büyüklüklerde kesilir, bir wok tavada zeytinyağı ve nar ekşisi ile karıştırılarak 10 dakika kadar öldürülür. (Hoş kokular çıkıyorsa doğru yoldasınız, çıkmıyorsa hemen vazgeçilip bilinen bir başka yemek yapılır.) 
 

Tüm sebzeler fırın torbasına koyulur ve balık da olduğu gibi torbanın içine sokulur. Balığın her yerine bolca sebze temas etmesine dikkat edilir. Torbaya patlamaması için 1-2 delik açılır. 150-180 derecede fırında 20-30 dk pişirilip, yanına güzel bir salata yapılır. Afiyet olsun!



 

 

Tavsiye edilen müzik

Yemeği hazırlarken Yannis Kriakides Dog Song, balık fırına konduktan sonra sıra salataya gelince Jun Miyake Lillies Of The Valley, yerken Leonard Bernstein idaresindeki Fransız Ulusal Orkestrası'ndan Maurice Ravel'in La Valse adlı eserini dinlemenizi tavsiye ederim.

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20