AL DENTE

Nazlı Deniz Süren: Hafif lahmacun

30.12.2019


Paylaş:

Malzemeler

 

5 adet hazır yufka

1/2 kg az yağlı kıyma

3 adet orta boy domates

5 adet çıtır sivri biber

1 demet taze soğan

1/2 demet maydanoz

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Kırmızı turp ve ayran

 

 

Tarif

 

1 adet hazır yufkadan 4 düzgün kare elde edilecek şekilde yufkalar hazırlanır. Çekirdekleri çıkarılan domatesler, acılığı kontrol edilen çıtır biberler, taze soğan ve maydonoz mümkün olan en küçük şekilde doğranıp hazırlanır. (Rondo yerine el emeğinin tercih edilmesi lezzete kesin katkı sağlıyor.)

 

Tüm malzeme; kıyma ve baharatla yoğrulur, gerekirse çok çok az su da eklenebilir (lahmacun harcının birazcık yapış yapış olması şart) lezzetlerin birbirine geçmesi için biraz bekletilir.

 

Hazırlanan malzeme; 1 çorba kaşığından biraz daha az miktarda, küçük kare olarak kesilen her yufkanın tam ortasına kaşığın tersiyle sürülür. Mini gözlemelerin pişerken açılmaması için, son katı azıcık suyla ıslatılıp, yapıştırılır.

 

Yağsız tavada alt üst pişirilir, mutlaka çok ince dilimlenmiş bol tuzlu turpla ve tercihen ayranla servis edilir.

 

Özel servis tavsiyesi

 

Bu bir parti yiyeceğidir, ne kadar çok misafirle paylaşırsanız keyfi o kadar artacaktır. Ben özellikle yabancı misafirlerime Türk damak tadını sevdirmek için ikram etmeyi tercih ediyorum.


 

Tavsiye edilen müzik

 

Gioachino Rossini'nin İtalya'da Bir Türk operasından Leyla Gencer yorumuyla Siete Turchi'nin dinlenmesini tavsiye ederim.

 

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20