HABER

Grandi Voci İstanbul Şan Yarışması için geri sayım başladı

15.01.2020


Paylaş:

22-25 Ocak günleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Grandi Voci Şan Yarışması için geri sayım başladı. Yaş sınırı olmaksızın tüm şarkıcılara açık olarak düzenlenen yarışmada Türkiye, Kore, Fransa, Yunanistan, Çin, Amerika, Avustralya, Rusya, İngiltere, Romanya, Portekiz, Bulgaristan, Lübnan, Polonya, Hırvatistan, Azerbaycan, Norveç, İzlanda, İsrail, İtalya, Moğolistan, Macaristan, Japonya, Litvanya, Almanya ve Avusturya’dan başvuran 120 şarkıcı arasından başvurusu kabul edilen 62 katılımcı yarışacak.
 
Opera sanatçısı bas Ingo Kolonerics tarafından Salzburg’da 2008 yılında başlatılan Grandi Voci Şan Yarışması o tarihten beri ilk kez İstanbul'da düzenleniyor. Yarışma şancılara 10.000 TL, 15.000 TL ve 30.000 TL’lik para ödülleri kazandırmanın yanı sıra Oper im Berg Festivali ve Amerang Opera Festivali’nde sahneye çıkma fırsatları sunuyor.

Çiftehavuzlar'daki Büyük Klüp’te 22-24 Ocak günleri arasında yapılacak yarışmanın ödül töreni 25 Ocak saat 20.00'de Sakıp Sabancı Müzesi’nde başlayacak. Yarışmanın hemen ardından, 25-28 Ocak günlerinde dünyaca ünlü soprano Grace Bumbry'nin yönetiminde bir ustalık sınıfı düzenlenecek ve dört gün sürecek bu çalışmanın ardından katılımcı şancılar tarafından Sakıp Sabancı Müzesi’nde bir konser verilecek.
 
İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü bas Suat Arıkan, şef Stefano Seghedoni, şef Patrick Murray ve opera efsanesi soprano Grace Bumbry’den oluşan yarışma jürisine son olarak İtalyan Marco Jezzi Bernardi adlı ajans da dahil oldu.
 
Yarışmada bugüne kadar dereyece girenler Viyana Devlet Operası, Milano La Scala, New York Metropolitan Opera, Hamburg Devlet Operası, Verona Arenası ve Bolşoy Operası gibi önemli sahnelerde söyleme fırsatına sahip oldular.

Andante Dergisi gelecek hafta başlayacak yarışmayı başından sonuna kadar takip edip okurlarını bu prestijli etkinlik hakkında bilgilendirmeyi sürdürecek.




 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20