HABER

Mozart, Beethoven ve Dvorak ile

07.02.2020


Paylaş:

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından düzenlenen Bilkent Müzik Günleri V’in ikinci konseri 12 Şubat’ta Bilkent Konser Salonu'nda yapılacak. Konsere Aden Trio ile Hande Dalkılıç ve Nemeth Quartet katılacak.

Yağızcan Keskin (klarnet), Ferec Necef (viyolonsel) ve Tayfun İlhan’dan (piyano) oluşan Aden Trio, Mozart’ın "Kegelstatt" başlıklı KV.498, Triosu ile Beethoven’in Gassenhauer başlıklı Op.11 üçlüsünü seslendirecek.

Gülen Ege Serter (keman), Şeniz Aybulus (keman), Elena Ünaldı (viyola) ve Mutlu Varlık Kocaili’den (viyolonsel) oluşan Nemeth Quartet, piyanist Hande Dalkılıç ile birlikte Dvorak’ın Op.81, Piyanolu Beşlisini yorumlayacak.

12 Şubat Çarşamba günü Bilkent Konser Salonunda saat 20:00’de başlayacak konserin biletlerine https://bilet.bilkent.edu.tr adresinden ulaşılabilir. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Bahçelievler’den (DSİ misafirhanesi önü) hareket eden ücretsiz servis izleyicileri Bilkent Konser Salonu'na ulaştıracaktır.

 
Aden Trio gerek Türkiye, gerek dünya arenasında ismini duyurmak amacıyla 2017 yılında bir araya gelmiştir. Piyano, klarnet ve viyolonsel için bestelenmiş en önemli eserleri yorumlaması ve Türk bestecilerinin eserlerini seslendirmesiyle özgün bir anlatıma sahiptir. Grubun amacı,  Türk bestecilerini bu özel topluluk için yeni eserler yazmaya teşvik etmek, hem de dünya bestecilerinin değerli eserlerini Türkiye’ye tanıtmaktır.

Grup üyeleri, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim görevlisi piyanist Tayfun İlhan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası üyeleri viyolonsel sanatçısı Ferec Necef ve klarnet sanatçısı Yağızcan Keskin’den oluşmaktadır. Müzik topluluğu çalışmalarına yurt içi ve yurt dışı konserleriyle devam etmektedir.

Türk bestecilerini Türkiye ve dünyada yaptığı konser ve CD’lerle tanıtmasıyla “Türk piyano mirasını koruyan ve geliştiren sanatçı” olarak nitelendirilen piyanist Hande Dalkılıç, yurt içinde ve ABD, Almanya, Avusturya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Etiyopya, Fransa, Finlandiya, Güney Afrika, Hollanda, İngiltere, İsrail, İsviçre, İtalya, Kanada, Kenya, KKTC, Letonya, Malta, Mısır, Norveç, Pakistan, Polonya, Romanya, Tunus, Ukrayna, Yunanistan gibi ülkelerde verdiği konserlerin yanı sıra mesleki çizgisini oluşturan Türk bestecilerinin tanınması amacıyla kaydettiği 6 albümü (A.A. Saygun, U.C. Erkin, C.R. Rey, M. Sun ve Ç. Işıközlü eserlerinden oluşan) yayınlanmış, son olarak 2019’da çıkan My Favorite Romantics albümü, sanatçının en çok sevdiği ve konserlerinde sıkça icra ettiği Romantik dönem temsilcileri Chopin, Liszt ve Gottschalk’ın bazı eserlerinden oluşmaktadır. Eğitimini Pof. Ersin Onay ile Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde tamamlamış olan sanatçı konserlerinin yanı sıra halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı'nda profesör unvanıyla görev yapmaktadır. 

Andante Dergisinin düzenlediği 2017 Donizetti Klasik Müzik Ödüllerinde Yılın Oda Müziği Topluluğu seçilen Nemeth Quartet, Türkiye’nin en aktif konser veren oda müziği gruplarından biri olup, alanının seçkin sanatçılarından Gülen Ege Serter (keman), Şeniz Aybulus (keman), Elena Ünaldı (viyola) ve Mutlu Varlık Kocaili’den (çello) oluşmaktadır. 2013 yılından beri beraber çalışan Nemeth Quartet, ismini Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda kendilerini müziğe başlatan ve 1995 yılında trafik kazasında hayatlarını kaybeden Macar sanatçılar Istvan Nemeth (keman) ve Katalin Nemeth’ten (çello) almaktadır.

Nemeth Quartet, Saraybosna, Rusya, Macaristan, Almanya, KKTC, Gürcistan, ABD, Panama ve Arjantin’de konserler vermiş, festivallere katılmıştır. Grup, 2017 yılında Panama Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak Oğuzhan Balcı’nın Kuartet ve Orkestra için bir numaralı konçertosunun Panama’daki ilk seslendirilişini gerçekleştirmiş, aynı eseri 2017 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 2018 yılında Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Saraybosna Filarmoni Orkestrası eşliğinde seslendirilmiştir. Bugüne kadar Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok şehirde konserler veren Nemeth Quartet, her konser sezonunda yeni şehirlere ulaşmaya da özen göstermektedir.

Yoğun konser programlarının yanı sıra grup üyelerinden Gülen Ege Serter ve Şeniz Aybulus Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda, Elena Ünaldı ve Mutlu Varlık Kocaili Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda akademik görevlerini sürdürmektedir.

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20