HABER

Nisan ayında Salı Klasikleri

10.03.2020


Paylaş:

Yapı Kredi bomontiada klasik müzik temalı “Salı Klasikleri” serisinde bu ay, viyolacı Öykü Koçoğlu ile oda müziğinin Avrupa’daki genç kuşak temsilcilerinden Furiant Quartet’in konserine ev sahipliği yapacak. Konser 14 Nisan Salı günü saat 19.30’da Yapı Kredi bomontiada 4.Kat’ta gerçekleştirilecek. 

 

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda viyola eğitimine başlayan Öykü Koçoğlu, 1999 yılında Almanya’daki Bremen Müzik Akademisi Gençlik Orkestrası’nda çalmaya hak kazandı. Yurt dışında pek çok festivale katıldı ve oda müziği eğitimi gördü. 2005-2007 yılları arasında Borusan Quartet üyesi olarak çalışan Koçoğlu, 2010’da Floransa’da Tuscan International Youth Orchestra’da grup şefi olarak görev yaptı. Cemal Reşit Rey Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni, Bursa Bölge Senfoni, Orkestra İstanbul, Millî Reasürans Oda Orkestrası, İstanbul Sinfonietta, Aşkın Ensemble, Eskişehir Belediye Senfoni, Şişli Belediyesi Senfoni, Işık Üniversitesi Oda Orkestrası gibi birçok orkestrada yer aldı. Öykü Koçoğlu, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Notre Dame de Sion Oda Orkestrası’nda grup şefi olarak, ayrıca 2011 yılında kurduğu Lepidus Quartet ile yurt içi ve yurt dışı konserlerine devam etmektedir.



 

 

Oda müziğine karşı katıksız bir sevgi hisseden ve Avusturya’da bireysel çalışmalarına devam ederken tanışan dört genç tarafından kurulan Furiant Quartet ise hem dikkat çekici bir kültürel karışım meydana getiriyor, hem de Avrupa’nın önemli müzik merkezlerinin ve figürlerinin kültürel çeşitliliğinden besleniyor.



 

Konserlerin biletler Biletini al internet sitesi üzerinden satın alınabilir. 

 

Tarih: 14 Nisan 2020, 19:30

Yer: 4.Kat

Yapı Kredi bomontiada: Merkez Mah, Silahşör Cad. Birahane Sok. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası No:1, Şişli, İstanbul

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20