HABER

C.A.K.A Online Müzik Akademisi 26 Mart'ta açılıyor

17.03.2020


Paylaş:

Ünlü keman sanatçımız Cihat Aşkın dünya çapında baş gösteren Korona virüs salgını dolayısıyla bir çok müzisyenin işini kaybetmesi üzerine, karantina ve izolasyon dahilinde kalan tüm müzisyen ve dostlarıyla dayanışma içinde olarak, kendilerini izleyemeyen seyircilere hem moral vermek hem de kendi meslek grubunda bilinç uyandırmak maksadıyla 15 Mart 2020 Pazar günü @cihataskin Instagram kanalında bir mini resival verdi. Resital, çok sayıda müziksever tarafından Instagram TV den (IGTV) ücretsiz olarak izlendi.

Cihat Aşkın "Dayanışma Konseri" adı altında yayımladığı bu faaliyetinin gerekçelerini “Topluma ‘ben yanınızdayım’ mesajı vererek insanlarımıza psikolojik anlamda destek vermek. Bu zor günlerde onların yanında olmak. Konser salonlarına gidemeyen dostlarımıza konser hizmeti sunmak. Hayatını tamamen -serbest faaliyetlerden- kazanan ve konserleri iptal edilen müzisyen kardeşlerimin ne kadar zor durumda olduğunu anlatarak toplumda bu bilinci uyandırmak” olarak özetliyor. 

Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (C.A.K.A) Online Müzik Akademisi 26 Mart'ta açılıyor

İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte online çalışmalarının devam edeceğini, 26 Mart 2020 tarihinde Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (C.A.K.A) Online Müzik Akademisi'nin açılacağını belirten Aşkın, “Bu hizmet sayesinde başta CAKA üyelerimize ve benden keman dersi almak isteyen, rehberlik ve her türlü hizmeti talep edenlere -online sistem- üzerinden cevap vererek çalışmaya başlayacağız. Bunun yanısıra özellikle keman için yapmış olduğum düzenlemeler ve bazı bestelerim de bu site üzerinden yayınlanıyor olacaktır. CAKA sistemine özel olarak hazırlanmış ve içlerinde tanınmış sanatçıların da bulunduğu üstadlar tarafından hazırlanan ve rehberlik içeren dersler ve her türlü dijital ürün, canlı performans ve benzeri bilgi içeren bu platformda 26 Mart’ta görüşmek üzere.” diyerek sözlerine şöyle devam ediyor: “Şunu da ilave etmek isterim ki, hayatta hiçbir şey bizim için maddiyat değil. Şu anda iki genç keman öğrencisine CAKA bursu vererek enstrüman desteği yapmış bulunuyoruz. Zaman zaman genç müzisyen adaylarına bu tür destekler vermeyi önemsiyoruz. CAKA olarak dünyanın önemli sanat merkezleriyle bağlantılı yürüteceğimiz çalışmalar nezdinde de küçük arkadaşlarımıza ve gençlerimize önemli olanaklar sağlamak bizim vazifemizdir. Bunu yaparken amacımız insani, ahlaki ve vicdani olarak daima yürümek ve ileriye gitmektir.” 


Cihat Aşkın'ın (C.A.K.A) Online Müzik Akademisi'nin açılışı için yazmış olduğu duyuruyu aynen bilgilerinize sunuyoruz.


Sevgili arkadaşlarım,

2001 yılından beri 19 yıldır aralıksız olarak sizlerle beraber yolumuza devam ettik. 2001 yılında bir ‘Bilgi aktarma ve uygulama modeli ‘ olarak kurmuş olduğum CAKA şu anda genç bir delikanlı artık. Önümüzdeki yıl 20. Yılımızı kutlayarak kurumsallaştırma adımlarını geliştireceğimiz CAKA benim sizlerle buluşmam da en büyük platform oldu. 2001 yılında Bakırköy İspirtohane, 2002 Yılında Bursa, sonra (alfabetik sıraya göre ) Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Siirt ve Trabzon’da resmi olarak çalışma şubeleri kurarak ülkemizin müzik ve sanat kalkınmasına büyük hizmetlerde bulunduk.

2004 yılında ülkemizin ilk çocuk orkestrası, 2007 yılından bu yana düzenli olarak Sapanca, Ordu, Seferihisar, İstanbul, Eskişehir, Edirne, Ayvacık, Bursa, Beypazarı, Afyonkarahisar gibi yurt içinde, Dubrovnik, Saraybosna, Cenova gibi yurt dışında kış ve yaz okulları, çocuk ve gençlik kampları gerçekleştirdik. Bunun yanısıra sadece şubelerimizin bulunduğu illerde değil ama çevre illere ve okullara giderek konserler ve faaliyetler gerçekleştirdik. 

Bu vesileyle -tamamen gönüllü olarak- Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Artvin, Balıkesir, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, İstanbul, izmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerimize giderek burada eğitim konserleri ve Masterclasslar düzenledim.

Buralarda yolum son derece yetenekli çocuklar, gençler ve öğretmenlerle kesişti. Onları örgütledim. Birbirine bağladım. Onlar benim küçük arkadaşlarım oldu. Dostlarım oldu. Yoldaşlarım oldu. Onlarla birlikte CAKA yı oluşturduk. CAKA artık benden çıkarak ulusal bir müzik ve sanat yürüyüşünün adı oldu. Bu şehirlerimizde kurulan küçük müzik toplulukları, orkestralar, sanatsal çalışmalarda hep bu örgütlenmenin izi ortaya çıktı. 

Bu projeden sadece iyi müzisyenler yetişmedi. Öğretmenler, sanat insanları veya farklı mesleklerden yetişen gençler CAKA platformu altında buluşarak ülkemizin müzik ve sanat alanındaki son 20 yıllık yolculuğuna beraber çıktılar. Eskiye nazaran ülkemizin ortaya koyduğu başarı önemlidir ve bu başarı hepimize aittir. 

2001 yılında ilk kurulduğumuz günden beri başta bizimle beraber yürüyen tüm dostlarıma açık bir çağrı yapmaktayım. Dostlarım arasında benimle bu projeye ilk defa başlayan Tolga Gülen kardeşim başta olmak üzere, birlikte çalıştığımız tüm öğretmen arkadaşlarımız, CAKA projesinde etkinliklere dahil olmuş tüm müzisyen ve sanatçı dostlarımız, mezun olan tüm sanatçı gençlerimiz, öğrenci olmuş olan tüm genç ve küçük arkadaşlarımız, bizimle irtibatı olmuş olan tüm anne ve babalarımız, velilerimiz, halen bize gönül bağıyla bağlı olan eski CAKA şubelerimizin tüm öğretmen, veli ve öğrencileri yeni kurmakta olduğumuz CAKA ONLINE PLATFORMUNA üye olunuz. 2021 de kutlayacağımız 20. Yılımızda güçlü ve sağlam bir yapıyla sizlerle hep birlikte olmak birlikte güçlü ve mutlu olmamızı sağlayacaktır. Bu kuracağımız yeni ağla birlikte daha fazla sayıda küçük arkadaşımıza ve gencimize katkıda bulunacağımızı biliyoruz. Bu nedenle aşağıda vermiş olduğum linki kullanarak yapacağınız ücretsiz üyelik işleminden sonra birlikte kuracağımız organik bağ çerçevesinde alınacak bilgilendirmeler ile gelecek 20 yıla hep birlikte birlikte yürüyelim.

Cihat Aşkın


CAKA ÜYELİĞİ İÇİN 4 ADIM ATIYORUZ


* Aşağıdaki linki kullanarak web sitesini açın:
   www.caka.info

* ‘Bizden haber almak için lütfen mail adresinizi kaydedin’ mesajının altındaki boşluğa e-posta adresinizi yazınız.

* Daha sonra sizin adresinize gelecek olan Caka Başvuru Formu başlıklı e-postayı açarak ‘Change your profile’ a tıklayın ve karşınıza çıkan formda ad ve soyadınızı doldurarak, ‘Kaydet’ düğmesine tıklayınız.

* CAKA üyeliğine hoş geldiniz.

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20