AL DENTE

Florian Uhlig: Bobotie

06.04.2020


Paylaş:

Malzemeler

Kıyılmış kuzu ya da sığır eti
Tereyağ ve sebze yağı
2 adet soğan
½ çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
2 dilim ekmek
310 ml süt
Rendelenmiş limon kabuğu
½ adet limon
3 adet yumurta
1½ çay kaşığı tuz ve karabiber
100 gr kuru kayısı
1 adet yeşil elma
60 gr kuru üzüm
50 gr badem
6 adet limon, portakal ya da defne yaprağı

Tarif

Fırın önceden 160 dereceye ayarlanır. Fırın kabının yüzeyi yağlanır. Sos tenceresine yağ ilave edilerek doğranmış soğan ve sarımsakların şeffaflaşması sağlanır. Köri ve zerdeçal ilave edilerek güzel kokular gelene dek karıştırmaya devam edilerek pişirilir ve karışım ateşten alınır.

Hazırlanan bu karışıma kıyılmış etler, ufalanmış ekmek parçaları, limon kabuğu rendesi, limon suyu, 2 adet yumurta, 60 ml süt, tuz, karabiber, doğranmış kuru kayısı ve elmalar, kuru üzümler, parçalanmış ve önceden fırında kızartılmış bademler eklenerek tüm karışım fırın kabına konulur. Limon, portakal ya da defne yaprakları yuvarlanarak, karışımın içine gömülerek yerleştirilir.

Fırın kabının üzeri alüminyum folyo ile kapatılır, fırının derecesi 200'e yükseltilerek 75 dakika kadar pişirilir.

250 ml süt, 1 adet yumurta ve bir tutam tuz bir kapta karıştırılır. Fırından çıkarmadan 15 dakika önce hazırlanan son malmeme üzerinde dökülür ve fırın kabının üzeri açık bir şekilde kızarana dek pişirilir. Pirinç pilavı ve blatjang ile servis edilir. Afiyet olsun!


Tavsiye edilen müzik

Maurice Ravel'in Daphnis & Chloe süitini dinlemenizi tavsiye ederim.


 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0216 325 27 13 | F: 0216 326 39 20