Kitap

Türk müziği keman eğitimi alanında ufuk açıcı bir çalışma

09.06.2020


Paylaş:

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Haluk Bükülmez’in yazdığı Türk Müziği Keman İcracılığında Ekol Olmuş İki Usta İcracı: Haydar Tatlıyay ve Sadi Işılay adlı kitap 2019 yılının son aylarında kitapçılarda yerini aldı.

 

Doçent Dr. Vasfi Hatipoğlu editörlüğünde Gece Akademi Yayınları tarafından sunulan kitap, Türk müziği keman icracılığında ekol olmuş Haydar Tatlıyay ve Sadi Işılay'ın hayatları ile bestecilik ve icracılık yönlerinin yanı sıra besteledikleri eserlerin listelerini de içeriyor. Alışılagelmiş kitaplardan farklı olarak her iki icracının ulaşılabilen ses kayıtları, kullanmış oldukları süsleme teknikleri, yay teknikleri, ilave notalar, tartım değişikleri, müzikal ifade unsurları dikkate alınarak notaya aktarılmış. Bu unsurlara ek olarak okuyucuların bu ses kayıtlarına kolaylıkla ulaşabilmeleri amacıyla için her notanın başına birer barkod oluşturulmuş ve bu şekilde herhangi bir barkod okuyucu programı vasıtasıyla okuyucunun ilgili notanın ses kaydına kolaylıkla ulaşarak hem notayı takip edebilmesine hem de ilgili ses kaydını dinleyebilmesine imkân sağlanmış.

 

Türk müziği keman eğitimindeki mevcut kaynakların azlığı göze alındığında söz konusu kitap gerek Türk müziği severler gerekse bu konuda eğitim alan icracı adayları açısından oldukça aydınlatıcı ve ufuk açıcı bir kaynak olmuş. 


Haluk Bükülmez

Türk Müziği Keman İcracılığında Ekol Olmuş İki Usta İcracı: Haydar Tatlıyay ve Sadi Işılay

Gece Akademi, Eylül 2019

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20