10.06.2020
Malzemeler
1 adet orta boy tatlı kabak
1 adet küçük patates
1 adet büyük soğan
1 diş sarımsak
1 adet portakalın kabuğu
20 gr tereyağ
400 gr konserve Hindistan cevizi sütü
Ceviz büyüklüğünde taze zencefil
1/2 lt su
Tuz
Karabiber
Tarif
Tatlı kabağı ikiye bölünerek içinde çekirdekli bölüm kaşıkla temizlenir, soyulmadan yıkanır ve küçük parçalara ayrılır. Soğan, sarımsak ve zencefil soyulup küçük parçalara bölünür. Hazırlanan malzeme derin bir tencerenin içinde tereyağ ile kavrulur.
Patatesler soyularak dörde bölünür, tencereye yarım litre su ilave edilir, patatesler içine eklenir ve kaynaması için ocağın ateşi yükseltilir.
Bir portakalın kabuğu soyularak kabuğun bir miktarı kaynayan karışıma rendelenir. Karışım tamamen kaynadıktan sonra; Hindistan cevizi sütü, biraz tuz ve karabiber eklenir. Çorbanın kıvamına gelmesi için blendırdan geçirilir ve pürüzsüz olması sağlanr.
Bu çorbayı servis etmeden önce 2 yemek kaşığı kadar kabak çekirdeği kavurup çorba kaselerinin üzerine ekleyebilirsiniz. Ayrıca küçük ekmek parçalarını tereyağda kavurarak çorbanıza eşlik etmesi için yanında servis edebilirsiniz. Sonbahar ve kış aylarında çok severek içtiğim bu çorbanın içinizi ısıtmasını dilerim. Afiyet olsun!
Tavsiye edilen müzik
Fazıl Say'ın Yeni Şarkılar ya da Khatia Buniatishvili'nin Motherland albümlerini dinlemenizi tavsiye ederim.