08.08.2020
Malzemeler
250 gr un
650 ml süt
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı vanilya aroması
100 ml su
Muz
Rom
Tarif
Yumurtalar, un, süt ve vanilya karıştırıcıda karıştırıldıktan sonra 100 ml su eklenir, akışkan haldeki krep harcı 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
Tavaya çok hafif sıvı yağ sürülür, üzerine bir kepçe krep karışımından dökülerek iki tarafı da
hafif kızarıncaya kadar arzu edilen miktarda krep pişirilip bir tabağa alınır.
Tavaya biraz yağ koyulur, istenilen adette muz bütün olarak arkalı önlü kızartılır ve üstüne şeker ilave edilir.
Hazırlanmış olan rom, muzların üstüne dökülerek ateşte birkaç saniye öylece bırakılır. Ardından bir kibrit yardımıyla ateşe vererek "flambe" işlemi gerçekleştirilir.
Alevler söndüğünde muzların bir tanesi yuvarlak olarak dilimlenir. Servis tabağına alınan krebin içine dilimlenen muzun yarısı koyup kapatılır. Diğer muzun yarısı da krebin üstüne koyulur. Dilerseniz tavada kalan sos en üstüne dökülebilir. Afiyet olsun!
Tavsiye edilen müzik
Ludwig van Beethoven Keman Konçertosu Re Majör, Op. 61