AL DENTE

Burcu Uyar: Flambe edilmiş muzlu krep

08.08.2020


Paylaş:

Malzemeler

 

250 gr un

650 ml süt

2 adet yumurta

2 tatlı kaşığı vanilya aroması

100 ml su

Muz

Rom

 

Tarif

 

Yumurtalar, un, süt ve vanilya karıştırıcıda karıştırıldıktan sonra 100 ml su eklenir, akışkan haldeki krep harcı 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.

 

Tavaya çok hafif sıvı yağ sürülür, üzerine bir kepçe krep karışımından dökülerek iki tarafı da 

hafif kızarıncaya kadar arzu edilen miktarda krep pişirilip bir tabağa alınır.

 

Tavaya biraz yağ koyulur, istenilen adette muz bütün olarak arkalı önlü kızartılır ve üstüne şeker ilave edilir.

 

Hazırlanmış olan rom, muzların üstüne dökülerek ateşte birkaç saniye öylece bırakılır. Ardından bir kibrit yardımıyla ateşe vererek "flambe" işlemi gerçekleştirilir. 

 

Alevler söndüğünde muzların bir tanesi yuvarlak olarak dilimlenir. Servis tabağına alınan krebin içine dilimlenen muzun yarısı koyup kapatılır. Diğer muzun yarısı da krebin üstüne koyulur. Dilerseniz tavada kalan sos en üstüne dökülebilir. Afiyet olsun!




 

Tavsiye edilen müzik 

 

Ludwig van Beethoven Keman Konçertosu Re Majör, Op. 61

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20