09.09.2020
Malzemeler
125 gr fındık ezmesi
150 gr katı yağ
2 adet yumurta
1 tutam tuz
1 paket vanilya
120 gr şeker
100 gr kakao
1 çay kaşığı tarçın
300 gr un
½ paket kabartma tozu
Tarif
Sürülebilen fındık ezmesi, yağ, yumurtalar, tuz, vanilya ve şeker bir kabın içinde güzelce karıştırılır. Bu karışıma kakao, tarçın, un ve kabartma tozu ilave edilir ve tekrar karıştırılır.
Karışımdan küçük parçalar alınarak top haline getirilir, fırın tepsisine yerleştirilken toplar ezilerek kurabiyeler şekillendirilir. Herbirinin üzerine bir adet badem yerleştirilir.
185 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Afiyet olsun!
Tavsiye edilen müzik
Sergey Rahmaninov'un Op.10, No.5 Humoroske adlı eserini dinlemenizi tavsiye ederim.