AL DENTE

Bora Balcı: Chicken el greco de la balcetto

19.10.2020


Paylaş:

Malzemeler

 

4 adet ince dilim tavuk göğsü

1 adet olgun avokado

1 yemek kaşığı limon suyu

1/2 çay kaşığı kekik, kırmızı biber, karabiber, tuz

İnce dilimlenmiş iceberg marul (Arzu edilirse)

Rendelenmiş zencefil (Arzu edilirse)

Sebze, makarna ya da kaşarlı kuşkonmazla servis edilebilir. 

 

Tarif

 

İnce dilimlenmiş tavuk göğüsleri ızgara olacak şekilde az yağlı tavada her iki tarafı kızarıncaya dek pişirilir. (Yüksek derecede yanmayan, vücut tarafından depolanmayan, diğer yağlara nispeten daha sağlıklı olduğu için siz de hindistan cevizi yağını tercih edebilirsiniz.)

 

Tavuk göğüsleri kızarırken, diğer yanda ufak bir kabın içine avokado, tüm baharatlar ve limon suyu eklenir ve krema kıvamına gelene dek karıştırılır. Bu karışıma arzu edilen başka baharatlar varsa 

eklenerek farklı lezzetler elde edilebilir. 

 

Pişen tavuk göğüsleri ayrı bir tabağa alınır ve üzerlerine avokadolu baharat karışımı bir bıçak yardımıyla sürülür, rendelenen zencefil serpiştirilir. İnce dilimlenmiş iceberg maruluyla servis edilir. Afiyet olsun!

 

Tavsiye edilen müzik

 

Son derece pratik, lezzetli, uzun bir prova sonrası insanı yormayan, kilosuna dikkat edenler için harika olan bu tarif eşilğinde Gustav Holst'un The Golden Goose Op. 45 eserini dinlemenizi tavsiye ederim.

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20