HABER

İDOB Cumhuriyet Bayramı'nı İki Ayrı Konserle Kutluyor

24.10.2020


Paylaş:

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılını seyircileriyle birlikte kutlamaya hazırlanıyor. 29 Ekim akşamı Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi’nde, 30 Ekim akşamı Büyükyalı Fişekhane’de verilecek iki konserle sanatseverlerle buluşacak olan İDOB’un Cumhuriyet Konseri programında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde eserleriyle, Türk müziğinin evrensel düzeye ulaşması için çalışan “Türk Beşleri”; Cemal Reşit Rey, Ulvi Cemal Erkin, Ahmet Adnan Saygun, Hasan Ferit Alnar ve Necil Kazım Akses’in eserleri bulunuyor.

Konserde, Ulvi Cemal Erkin’in Altı Halk Türküsü’nden Divan, Ahmet Adnan Saygun’un Yunus Emre Orotoryosu’ndan Ağlamaktır Benim İşim, Necil Kazım Akses’in Orhan Veli Kanık şiiri üzerine bestelediği Anlatamıyorum, Hasan Ferit Alnar’ın Biraz da Yürükçe, Cemal Reşit Rey’in 10. Yıl Marşı, Muammer Sun düzenlemesiyle Yaşa Mustafa Kemal Paşa, yine Muammer Sun’un 1998 yılında çekilen Cumhuriyet filmi için bestelediği Bozkırın Sesi ve Hüseyin Kaya’nın düzenlemesi ile Efem türküsü seslendirilecek.

Cemal Reşit Rey’in Sarı Zeybek adlı eserinde ise solist dansçı Mehmet Nuri Arkan, Ayşem Sunal Savaşkurt’un koreografisiyle dans edecek.

Metinlerini Defne Arıkan ve Burçak Savaşkurt’un hazırladığı konserin solistleri Dilruba Bilgi, Kenan Dağaşan, Berk Dalkılıç, Evren Ekşi ve Nesrin Gönüldağ eserleri piyanist Hüseyin Kaya eşliğinde seslendirecekler.

Gökhan Akyüz ve İDOB Sanat Yönetmeni Suat Arıkan da konserde konuşmacı olarak yer alacak.

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeniyle, konserler güvenli bir ortamda verilecek.

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20