AL DENTE

Zeynep Gedizlioğlu: Bebek karidesli fesleğenli körili bulgur von Zeynep

07.12.2020


Paylaş:

Malzemeler

 

1 su bardağı iri taneli bulgur

Bebek karides

2 diş sarımsak

Kırmızı (sivri) biber

Taze zencefil

1 tutam fesleğen

Tereyağ

Tuz ve köri

 

 

Tarif

 

Sarımsak ve bir parça zencefil ince ince kıyılır. Biberler küçük küpler şeklinde doğranır. Bir bardak bulgur 1,5 bardak suyla haşlanır. 

 

Bulgur dinlenirken, ayrı bir tavaya tereyağı konur, ince ince kıyılmış sarımsaklar biraz renklendirildikten sonra bebek karidesler eklenir, ara sıra çevirerek pişirilir ve ardından dinlenmiş bulgura eklenir.

 

Daha önce hazırlanan zencefil ve kırmızı biberler de ilave edildikten sonra elle küçük parçalara ayrılan fesleğen yaprakları, tuz ve köri eklendikten sonra iyice (ma non troppo) karıştırılır. Afiyet olsun!..

 

Tavsiye edilen müzik

 

W.A.Mozart’ın 9 numaralı Mi bemol Majör Piyano Konçertosu KV 271 Jeunehomme

 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20