HABER

2020 Yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası Ersin Onay'ın

08.12.2020


Paylaş:

Cevza And anısına oluşturulan ve ülkemiz çok sesli müziğine olağan üstü hizmetler vermiş, uluslararası düzeyde tanınmış bir besteci, yorumcu ve/veya eğitimciye, sanat kurumu yöneticisi ya da müzik sanatı alanında etkinliklerde bulunan kamusal veya özel kuruluşlara katkılarından dolayı Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve müzikseverlerin şükranlarının bir ifadesi olarak her yıl takdim edilen “Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”nın 34. sahibi Ersin Onay oldu.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu’nun önerileri doğrultusunda 2020 Yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’nın; ülkemiz genelinde klasik müziğin tanıtılması, eğitim olanaklarının genişletilmesi ve geliştirilmesi amacıyla gerek konservatuvar müdürlükleri gerekse kurucu olarak da görev aldığı ve sanatsal, yönetsel sorumluluğunu üstlendiği müzik ve sahne sanatları fakültesi, senfoni orkestrası, kayıt sistemleri ile uluslararası festivaller ve yarışmalar, amatör ve profesyoneller için oluşturduğu eğitim ve konser programları, uluslararası kariyerlerini sürdüren öğrencileri aracılığı ile Türkiye’nin tanıtımına katkılarından ötürü sanat kurumu yöneticisi, eğitmen ve piyanist Ersin Onay’a verilmesini oy birliğiyla kararlaştırdı.


Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Altın Madalyası sahipleri 

İlk kez 1989 yılında Cevat Memduh Altar’a verilen bu ödüle ilerleyen yıllarda Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ve Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof. Dr. Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Ayla Erduran, Gülsin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İlhan Baran, Muammer Sun, Gürer Aykal, H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı, Ertuğrul Oğuz Fırat, Ruşen Güneş, Yalçın Tura, Turgay Erdener, Mehmet A. Başman, Ayşegül Sarıca ve Güher & Süher Pekinel layık görüldü.


Onur Ödülü Altın Madalyası Sahipleri Dizisi’ne yeni kitap

2018 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalya'sı sahibi, Ayşegül Sarıca için Serhan Yedig tarafından hazırlanan Piyano Çalmak Güzelliklerde Yaşamaktır - Ayşegül Sarıca adlı kitabı da Aralık ayı içerisinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20