07.01.2021
Malzemeler
2 bağ kuzu ıspanağı
½ paket krema
3 adet yumurta
100 gr Erzincan tulumu ya da aroması kuvvetli yağlı peynir
Taze çekilmiş karabiber
Tane kimyon
Tuz
Tarif
Ispanaklar iyice yıkandıktan sonra irice doğranıp haşlanır. Ispanaklar kendi sularını saldıkları için ilave su eklenmez.
Soğumuş olan ıspanaklar hafifçe sıkılarak bir karıştırma kabının içine alınır, krema ve yumurtalar eklenir. Karabiber, kimyon ve biraz tuz ilave edildikten sonra tüm karışım bir fırın kabına dökülür. Karışımın üzerine elde parçalanan tulum peyniri gelişi güzel paylaştırılır.
200 dereceye ayarlanmış olan fırında üzeri hafif kızarıncaya dek pişirilir. Afiyet olsun!