AL DENTE

AyşeDeniz Gökçin: Fırında kremalı peynirli ıspanak

07.01.2021


Paylaş:

Malzemeler
 
2 bağ kuzu ıspanağı
½  paket krema
3 adet yumurta
100 gr Erzincan tulumu ya da aroması kuvvetli yağlı peynir
Taze çekilmiş karabiber
Tane kimyon
Tuz


Tarif
 
Ispanaklar iyice yıkandıktan sonra irice doğranıp haşlanır. Ispanaklar kendi sularını saldıkları için ilave su eklenmez.
 
Soğumuş olan ıspanaklar hafifçe sıkılarak bir karıştırma kabının içine alınır, krema ve yumurtalar eklenir. Karabiber, kimyon ve biraz tuz ilave edildikten sonra tüm karışım bir fırın kabına dökülür. Karışımın üzerine elde parçalanan tulum peyniri gelişi güzel paylaştırılır.
 
200 dereceye ayarlanmış olan fırında üzeri hafif kızarıncaya dek pişirilir. Afiyet olsun!


 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20