AL DENTE

Mario Lanza (1921-1959): Pizzelle

27.02.2021


Paylaş:

Malzemeler

1¾ bardak un
2 çay kaşığı kabartma tozu
¾ bardak toz şeker
1 çay kaşığı tuz
½ kap yağsız tereyağ
3 adet yumurta
2 çay kaşığı anason


Tarif

Geniş ve çukur bir kabın içine un, kabartma tozu ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Diğer bir kapta ise yağ ve şeker iyice yumuşayana dek karıştırıldıktan sonra üzerine anason ve yumurtalar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Tüm malzemeler tek bir kabın içine alınır ve tekrar karıştırılır.

Önceden ısıtılmış olan pizzelle makinası hafifçe yağlanır ve hazırlanan karışımdan küçük ölçeklerde haznelere dökülür, hamur altın rengine geldiğinde tabaklara alınır. Arzu edilen süslemeler yapılarak servis edilir.


BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20