AL DENTE

Başar Can Kıvrak: Bilgi Başar'ın Çerkes tavuğu

04.03.2021


Paylaş:

Malzemeler

1 adet tavuk
½ kurutulmuş ekmek
1 adet büyük soğan
300 gr ceviz içi
Tuz
Pul biber
Zeytinyağı


Tarif

Derin bir tencerede, isteğe göre tuz atılarak tavuk bütün olarak haşlanır. Ardından kemiklerinden, derisinden ve kıkırdaklarından ayrılarak parmak büyüklüğünde didiklenir.

Başka bir kapta öğütülmüş ceviz, ince rendelenmiş soğan, ufalanmış kuru ekmek karıştırılır. Bu karışıma haşlanmış tavuğun suyundan yavaş yavaş eklenir, isteğe göre tuz ilave edilir ve karıştırılarak macun kıvamına getirilir.

Sostan 4-5 çorba kaşığı ayrılır, sosun kalan kısmı ayıklanmış tavuk parçalarıyla birleştirilir. (Bu sırada sos ve parçalanan tavuk ılık olmalıdır.) Tavuğun sosu çekmesi beklenir.

Karışımın tamamı kenar yüksekliği 3-4 cm olan bir tabağa koyulur, ayrılmış olan sos üzerine dökülerek yayılır.

Bir avuç ceviz dövülür ve bir tülbentin içinde sıkılarak yağı çıkarılır, pul biber ile beraber üzerine serpiştirilir. Bu son süsleme işlemi yerine; arzu edilirse ½ çay bardağı zeytinyağı içine üç kahve kaşığı pul biber de kullanılabilir. Afiyet olsun!


Tavsiye edilen müzik

Aile büyüğümüz rahmetli Bilgi Başar'ın Çerkes tavuğunu pişirdiğinizde en sevdiğiniz albümü ya da radyo kanalını açıp dinlemenizi tavsiye ederim.


 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20